Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Is het verstandig om geld te lenen om een motor mee te kopen?

Er zijn veel mensen die het fijn vinden om op een motor te rijden. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper om met een motor te reizen dan om een auto te nemen. Toch is dit bij veel mensen niet de voornaamste reden voor het aanschaffen van een motor. Er zijn namelijk vooral veel motorrijders die het fijn vinden dat je tijdens het rijden op de motor het ultieme gevoel van vrijheid hebt. Voor een groot deel van de mensen die op een motor rijden is dat de voornaamste reden dat zij het zo lekker vinden om op hun motor te rijden. Als je overweegt om geld te lenen zodat je een motor kunt kopen, is het slim om hier nog eens een keer goed over na te denken. 

 

Een lening afsluiten

Als je heel graag je eigen motor zou willen hebben, maar deze eigenlijk niet kunt betalen met het geld wat je op de bank hebt staan, is het mogelijk om een persoonlijke lening aan te vragen. Toch is het niet altijd zo dat dit een verstandige keuze is. In principe is dat best logisch aangezien je geld leent van een ander en hier wel een compensatie moet betalen aan de partij die jou het geld uitleent. Als dit niet zou hoeven, zou de lening niets opleveren voor de bank of de leningverstrekker. Daarom wordt er ook in veel reclames vermeld dat geld lenen geld kost. 

 

Wanneer je een motor koopt met geld wat van iemand anders is, neem je een vrij groot risico. Dat komt namelijk doordat je een grote aankoop doet met geld wat je niet bezit en wat je in de toekomst terug moet betalen. Hierdoor is het namelijk zo dat je iedere maand een bepaald bedrag moet betalen totdat de hele lening en het rentebedrag is afbetaald. Over het algemeen is het dus af te raden om hier een motor mee te kopen aangezien dit een aankoop is die in de meeste gevallen niet noodzakelijk is. 

 

Wat als je toch geld leent voor een motor?

Wil je toch geld lenen voor een motor? Dan is het aan te raden om heel goed te kijken naar wat voor lening je afsluit en wat dit voor je toekomst zal betekenen. Het is namelijk zo dat je als partij die geld leent altijd meer voor de motor betaalt dan je op dit moment denkt wanneer je deze met geleend geld aanschaft. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen