Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Tips om beter met het milieu om te gaan

Er zijn steeds meer mensen die beginnen te beseffen dat het zo niet langer kan. De natuur op aarde heeft namelijk ontzettend te leiden onder al het afval en de broeikasgassen die de mensheid veroorzaakt. Hierdoor is het zaak dat iedereen zijn of haar best doet om hier zo min mogelijk aan bij te dragen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Nog te veel mensen doen niets voor het milieu. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen om zuiniger te zijn op het milieu.

Pak vaker de fiets

De meeste mensen reizen dagelijks met hun auto naar hun werk. Het is voor hen uiteraard het meest gemakkelijk om zich op deze manier te verplaatsen, maar als je de mogelijkheid hebt om op een andere manier naar je werk te gaan, is het tijd om hier gebruik van te maken. Zo is het voor mensen die in de buurt van hun werk wonen aan te raden om eens met de fiets naar hun werk te gaan. Op die manier stoot je geen broeikasgassen zoals CO2 uit en daarnaast begin je iedere werkdag met een korte work-out. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het gebruiken van je fiets om naar je werk te gaan. Daarom is het voor iedereen die normaal gesproken de auto pakt aan te raden om een nieuwe dames- of herenfiets aan te schaffen zodat zij gemakkelijk en ‘schoon’ naar hun werk kunnen gaan.

Zorg voor groene stroom

Als je een eigen huis hebt, is het een goed idee om hier zonnepanelen op te leggen. Door middel van deze zonnepanelen kun je groene stroom opwekken. Dit gebruik je vervolgens in je huis en alle stroom die je opwekt, maar niet nodig hebt wordt teruggeleverd aan het net. Hier krijg je dan geld voor van het energiebedrijf. Op deze manier hoef je na een eenmalige investering in de zonnepanelen jaarlijks minder te betalen voor de stroom die je verbruikt. 

Isoleer je woning

Mensen die in een relatief oud huis wonen, doen er waarschijnlijk goed aan om hun woning beter te isoleren. Dat komt doordat er door het isoleren van het huis minder warmte kan ontsnappen wanneer de verwarming aan staat. Hierdoor stoot je minder broeikasgassen uit en bovendien is het beter voor je portemonnee. Je hoeft immers minder land met de verwarming aan te zitten voordat het de gewenste temperatuur is en deze temperatuur wordt ook nog eens beter vastgehouden.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen