Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Vrolijk je huis op met deze nette fotolijsten

Wil jij jouw huis een beetje vrolijker maken en iets meer sfeer geven? Dan zijn foto’s vaak de manier om dit te doen. Met foto’s kan je ontzettend veel sfeer brengen in je huis en maakt het je huis ook echt persoonlijk. In deze blog geven we je een aantal inspirerende ideeën waardoor jij gemakkelijk meer sfeer in je huis kan brengen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Maak gebruik van de juiste foto en lijst

De foto zelf, de grootte en de lijst bepalen natuurlijk wat voor sfeer je overbrengt. Het is daarom in eerste instantie goed om te bepalen hoe groot je de foto wilt laten worden. Op basis hiervan kan je ook de lijst kiezen. Wanneer je een grote foto wilt ophangen, let er dan op dat het belangrijk is dat je foto qua kwaliteit groot genoeg is. Wanneer dit niet het geval is zal je foto er wazig uitzien. Vervolgens ga je kijken naar de juiste lijst. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een foto op A4 formaat. Hierbij past een fotolijst A4. Daarnaast kan je ook kijken naar speciale afmetingen zoals, fotolijst 30×40. Hierdoor kan je precies jouw foto uitsnijden en laten passen in de lijst.

Combineer met kleuren in je huis

Wanneer je een foto wilt ophangen is het slim om het te combineren met de kleuren die in je huis terugkomen. Je kan je voorstellen dat een knal gele foto op een groene muur misschien niet helemaal matcht. Daarom is het altijd slim om te kijken wat voor foto waar komt te hangen zodat je deze kan combineren op basis van kleuren.

Verschillende foto’s combineren

Het is belangrijk om de verschillende foto’s te combineren. Het combineren van foto’s kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan een soort fotogalerij aan de muur met verschillende formaten en standen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal liggende en aan een aantal staande foto’s. Zo kan je een leuk effect creëren waardoor het wat speelser wordt. Je kan er ook voor kiezen om strak naast elkaar verschillende foto’s op te hangen. Bijvoorbeeld door verticaal drie lijsten met daarin de foto volledig verwerkt. Dit betekent dat de foto is opgedeeld in drie verschillende delen. Dit kan een mooi effect geven. Daarnaast is het slim om te kijken hoeveel ruimte er om de lijsten heen is. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je muur waarop je de foto en lijst wilt ophangen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen