Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat zijn leuke activiteiten om als toerist in antwerpen te doen?

Ontdek de schoonheid van Antwerpen als toerist!

Antwerpen is een stad met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur die je als toerist zeker niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar winkelplezier, historische bezienswaardigheden of lekker eten, er is genoeg te doen in Antwerpen. Hieronder vind je een paar leuke activiteiten die je als toerist in Antwerpen kunt ondernemen.

Bezoek het historische centrum.

Het middeleeuwse centrum van Antwerpen is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Steen. Je kunt ook het Vleeshuis bezoeken, een gebouw uit de 14e eeuw dat oorspronkelijk diende als slacht- en vismarkt. Vergeet ook niet om de vele schilderachtige straatjes en steegjes te verkennen!

Geniet van het lokale eten.

Antwerpen staat bekend om zijn lokale lekkernijen zoals wafels, frietjes met stoofvlees en kroketten (een belegd broodje). Ga zeker eens naar een van de vele restaurants in de stad om te genieten van hun speciaal bereide maaltijden. Vergeet ook niet om naar de lokale markt te gaan voor verse groenten, vlees en kaas.

Bezoek de musea.

Antwerpen is ook thuisbasis van verschillende interessante musea. Bezoek bijvoorbeeld het Museum aan de Stroom (MAS), waar je alles over de geschiedenis van Antwerpen kunt leren. Er zijn ook musea zoals het Rubenshuis en het Plantin Moretus Museum die je meer kunnen vertellen over het leven van Antwerpse kunstenaars.

Ga winkelen in de stad.

Antwerpen staat bekend om zijn luxe winkelstraten waar je alles kunt vinden, van designermerken tot vintageartikelen. De Meir is dé plek om te shoppen met meer dan 300 winkels verspreid over zeven straten. Vergeet ook niet om door de leuke straatjes met hun exclusieve boetieks te wandelen!

Leuke dingen doen in antwerpen

Ga naar de kunstgalerijen.

Antwerpen is al jarenlang een centrum voor kunst en er zijn verschillende galerijen waar je kunt genieten van werken van lokale en internationale kunstenaars. Ga naar de Hasseltstraat, waar je kunt genieten van moderne en hedendaagse kunst in galerijen zoals Stadslimiet. Of bezoek de vele andere galerijen zoals C.O.A. Antwerp en Artcademy, waar je ook deel kunt nemen aan workshops.

Bezoek het Zuid-Duitsland district.

Bezoek het Zuid-Duitsland district van Antwerpen om meer te weten te komen over de stad en om cultuur te snuiven. Hier vind je karakteristieke Europese architectuur, verschillende monumenten en interessante geschiedkundige bezienswaardigheden zoals het Museum Mayer van den Bergh en het Rubenshuis. Je kunt ook even pauzeren in één van de vele cafés, restaurants of bars die zich in dit gebied bevinden.

Neem een boottocht op de Schelde.

Een andere leuke manier om Antwerpen te ontdekken is door een boottocht te maken op de Schelde rivier. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de skyline terwijl je langs verschillende bezienswaardigheden vaart zoals het Steen, het MAS museum, De Koninklijke Nederlandse Rederij en het Boerentoren gebouw.

Wat zijn de populairste attracties in antwerpen die je moet bezoeken?

De populairste attracties in Antwerpen die je moet bezoeken zijn het Steen, het Rubenshuis, het MAS museum en de Groenplaats.

Het Steen is een 13e eeuws vestinggebouw aan de oever van de Schelde dat nu dienst doet als museum en toeristische attractie. Het is een iconisch symbool van de stad en je kunt hier genieten van verschillende tentoonstellingen, een korte film over de geschiedenis van Antwerpen en prachtige uitzichten over de stad.

Het Rubenshuis is het voormalige huis en atelier van de Nederlandse schilder Peter Paul Rubens. Hier kun je meer te weten komen over zijn leven en werk, waaronder zijn beroemde schilderij The Raising of the Cross. Dit museum is gevestigd in een historisch pand met tuinen dat een interessante mix van stijlen combineert.

Het MAS museum is gelegen aan de linkeroever van de Schelde en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het is gewijd aan de geschiedenis, cultuur en hedendaagse maatschappij van Antwerpen. Je kunt hier verschillende tentoonstellingen bekijken over verschillende onderwerpen, waaronder kunst, architectuur, mode, design en fotografie.

De Groenplaats is het centrale plein van Antwerpen en een populaire plek voor locals om te ontspannen. Hier vind je monumentale gebouwen zoals het Stadhuis, verschillende fonteinen, mooie tuinen en gezellige terrasjes waar je kunt genieten van eten en drankjes.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen