Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Het leven online

Al sinds een aantal jaren leven we volop in de online wereld. Werk, school, sociale bijeenkomsten. Het vindt zich allemaal online plaats. Deels heeft dit ook te maken met de huidige pandemie maar voor de pandemie vond er ook al zeer veel online plaats. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen met mensen op verschillende locaties of een vriend of vriendin die op een verre locatie woont. Er is dan ook niks mis met het online leven alleen moet je er soms wel rekening mee houden dat je er niet in verdwaald raakt. Voor sommige is het namelijk lastiger om de mobiel of laptop even weg te doen dan voor anderen.

Verveling

Als we ons even vervelen grijpen we al snel naar onze mobiel. Even alle social media kanalen checken of een spelletje spelen op je mobiel. Het kan allemaal. Maar zoals hierboven al benoemd gebruiken we onze mobiel of laptop ook om in contact te blijven met onze vrienden of familie die ver weg wonen. Via Whatsapp of Facetime kunnen we elkaar berichtjes sturen of even gezellig videobellen. Zeker als je op een aardige afstand van elkaar woont is dit handig om te doen. Maar ook voor simpele spelletjes kom je een heel eind met je mobiel of laptop. Van een potje scrabble tegen de computer tot een rondje Mario Kart tegen je vrienden. Maar ook geld verdienen kan tegenwoordig in de online wereld. Je hebt vast wel eens gehoord van Toto waar je online geld kan inzetten op voetbal wedstrijden en zo hopelijk winst te maken!

De minder leuke kant

Naast alle leuke dingen die je kan doen op je mobiel of laptop heeft het natuurlijk ook minder leuke kanten. Als je veel op social media zit of veel werkt via je laptop kan het wel eens voorkomen dat er iets stuk gaat of een error geeft. Dan is een macbook reparatie amsterdam nodig. Dit zijn meestal niet de meest goedkope uitgaven en zorg er daarom voor dat je altijd een apart potje hebt voor als er daadwerkelijk iets kapot gaat. Naast het feit dat er iets kapot kan gaan ligt een verslaving bij sommigen van ons ook om de hoek. Voornamelijk social media kan zeer verslavend zijn en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Neem daarom af en toe ook even een scherm break. Leg je mobiel gewoon echt even voor een uurtje of zelfs langer aan de kant en besteed je tijd is op een andere manier. Dit kan door middel van het lezen van een boek, in beweging komen of in real life afspreken met vrienden of vriendinnen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen